Voor fysiotherapie is geen verwijzing meer noodzakelijk. Voor behandelingen van chronische aandoeningen (lijst minister Borst) is een verwijzing van de specialist verplicht. Voor aan huis behandeling is een verwijzing ook noodzakelijk.

Fysiotherapie wordt betaald uit de aanvullende verzekering. Wanneer de cliënt niet aanvullend verzekerd is, zal de cliënt zelf deze kosten moeten betalen. Arbeidsfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, dus wordt ook uit de aanvullende verzekering betaald. Sportfysiotherapie valt onder fysiotherapie en wordt dus ook uit de aanvullende verzekering betaald.

Chronisch versus niet-chronisch

Fysiotherapie kent een onderscheid in niet-chronische en chronische aandoeningen. Dit geeft veel verwarring. De overheid heeft bepaald wat onder chronisch valt en hiervoor geldt een ander vergoedingssysteem. De chronische aandoeningen zijn weergegeven in een chronische lijst van oud-minister Borst (denk aan botbreuken, meniscusoperaties, voorste kruisbandreconstructies, etc).

Vergoedingen gaan op de volgende manier:

Niet-chronische aandoeningen:
via aanvullende verzekering, zie polisvoorwaarden
zonder aanvullende verzekering zijn de kosten voor de cliënt

Chronische aandoeningen:
de eerste 20 behandelingen via aanvullende verzekering, zie polisvoorwaarden of zonder aanvullende verzekering zijn de kosten voor de cliënt
hierna wordt het eigen risico aangesproken
wanneer het eigen risico op is, worden de resterende behandelingen vanuit de basisverzekering betaald.

De vergoeding van COVID, C.O.P.D, artrose heup en artrose knie zijn anders dan bovenstaand. Onze fysiotherapeuten weten de exacte regelingen.

Wanneer de vergoeding uit het aanvullende pakket al gedeeltelijk of geheel zijn opgemaakt in het betreffende jaar, zal de cliënt zelf de kosten moeten betalen.

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende zorgverzekeraars met heel veel verschillende polissen. De fysiotherapeut kan vaak wel zien of de cliënt aanvullend verzekerd is, maar kent niet de inhoud van dit aanvullende pakket. Het is de verantwoording van de cliënt om de inhoud van het pakket te weten. Uit ervaring blijkt dat er nog veel onbekend is.

Tevens willen wij u erop wijzen dat wij niet op de hoogte zijn van behandelingen die elders zijn gemaakt en al van uw jaarlijkse vergoedingsstatus in mindering is gebracht. Dit geldt niet alleen voor fysiotherapie, maar ook voor oefentherapie Mensendieck en Cesar.

Particuliere tarieven centrumFIT

Intake en onderzoek met verwijzing: 50,50 euro
Screening met intake en onderzoek zonder verwijzing: 60,50 euro
Intake en onderzoek aan huis met verwijzing: 63,50 euro

Behandeling bij centrumFIT: 37,50 euro
Behandeling aan huis: 50,50 euro

Echografisch onderzoek: 60,50 euro

Voor de behandeling bij centrumFIT wordt standaard 25-30 minuten ingepland. Behandeling bij u aan huis duurt 40 minuten. Reistijd is in de behandeltijd inbegrepen.

Contact
076 - 820 03 45
0164 - 745 071

Een op de drie werknemers die ziek thuis zit, heeft psychische klachten door stress van het werk. Minister Lodwijk Asscher van Sociale Zaken trekt vanaf volgend jaar extra geld uit om werkstress tegen te gaan. ,,Ik ben enorm geschrokken van de...

Volgende

Veel gegeven oefeningen voor schouderklachten en rugklachten staan nu op ons you tube kanaal centrumfit