12/02/14

Burgemeester gaf startsein PlusBus voor ouderen

Op donderdag 30 januari is de PlusBus officieel van start gegaan in Etten-Leur. Burgemeester Van Rijnbach-De Groot gaf het startsein tijdens een feestelijke bijeenkomst. Ouderen kunnen vanaf nu samen georganiseerd op pad naar bestemmingen in de regio Etten-Leur.

Avoord Zorg en Wonen, de serviceclubs Etten-Leur en de Gemeente Etten-Leur realiseerden samen de PlusBus Etten-Leur. Het Nationaal Ouderenfonds stelde de bus ter beschikking. Het doel is het voorkomen van eenzaamheid door anderen te ontmoeten tijdens het samen boodschappen doen en bij uitstapjes.

Maandelijks maakt Avoord een uitstapjesprogramma. Iedereen van 55 jaar en ouder kan zich aanmelden voor een uitje via telefoonnummer 076 – 5325042 of per mail op plusbus@avoord.nl. Men wordt thuis opgehaald en weer thuisgebracht. Ouderen betalen voor een dagdeel boodschappen doen in Etten-Leur € 3,-. Andere uitstapjes worden tegen kostprijs uitgevoerd.

Huib van Lent, mede-initiatiefnemer namens de serviceclubs, is er trots op dat dit project gerealiseerd is. “Fantastisch dat we in Etten-Leur de handen ineen slaan om dit voor en met de ouderen te doen”. Avoord Zorg & Wonen zorgt voor professionele coördinatie van het uitjesprogramma en de planning van de vrijwillige chauffeurs. “We zijn ook positief verrast door de medewerking van veel lokale sponsoren die ervoor zorgen dat de bus jarenlang zal kunnen rijden, aldus Van Lent.” De gemeente heeft een bescheiden rol in de ondersteuning van de bus. “Het is juist fantastisch dat we als maatschappelijke organisaties, zorginstelling, ondernemers en een klein beetje overheid dit voor elkaar kunnen boksen.”

Klik hier voor het nieuwsoverzicht.

Contact
076 - 820 03 45
0164 - 745 071

Reflextherapie is gebaseerd op de stimulatie van een of meerdere gebieden van het lichaam dat leidt tot een reflex die de balans van het hormoonsysteem, het spijsverterings-kanaal of een orgaan kan herstellen. Door middel van de Luxomed kan de kla...

Volgende

Hypnose is een staat van ontspanning, waarbij je het bewuste denken even opzij zet en je gaat werken aan het onderbewuste deel van het brein