Alles wat we in ons leven doen heeft een doel. Vaak staan we niet stil wat het doel is, omdat de handeling een automatisme geworden is. Dit doel is voor iedereen anders.
Bewegen is bevorderlijk voor de gezondheid en het behouden van het niveau van functioneren in het dagelijks leven.
Werken kan als doel hebben geld verdienen, sociale contacten onderhouden, je nuttig voelen, etc.
Sporten kan als doel hebben gezond te blijven, op een bepaald niveau blijven functioneren als je lichamelijke klachten hebt, sociaal karakter, het beste uit jezelf halen, etc.

Het stellen van doelen is niet eenvoudig. Doelen kunnen, in de loop van de tijd, door allerlei factoren ook veranderen. Vandaar dat doelen nooit voor eeuwig staan en er flexibel mee omgegaan moet worden.

In onze beleving is het behalen van een doel een overwinning op jezelf, hoe simpel het doel ook lijkt. Doelen behalen gaat namelijk nooit vanzelf. Je moet jezelf steeds blijven motiveren.

Het stellen van doelen is in onze ogen ook essentieel bij het behandelen of trainen van mensen met klachten of wensen. Wanneer  men zelf het doel bepaalt, het doel helder en haalbaar is, is men meer gemotiveerd om dit doel te behalen. Vandaar dat bij centrumFIT  fysio gekozen wordt voor het maken van doelen, voordat het oefenprogramma opgesteld wordt. Deze doelen worden door de klant in samenwerking met de behandelend therapeut ingevuld. Op deze manier ontstaat er een duidelijk doel waar de therapeut en klant samen aan gaan werken.

Contact
076 - 820 03 45
0164 - 745 071

Een op de drie werknemers die ziek thuis zit, heeft psychische klachten door stress van het werk. Minister Lodwijk Asscher van Sociale Zaken trekt vanaf volgend jaar extra geld uit om werkstress tegen te gaan. ,,Ik ben enorm geschrokken van de...

Volgende

Veel gegeven oefeningen voor schouderklachten en rugklachten staan nu op ons you tube kanaal centrumfit