Kinesiologie is een methode om met behulp van spiertesten de energiebalans in uw lichaam te analyseren en te herstellen. Een juiste balans biedt een gezonde weerstand van buitenaf. Het lichaam wordt van energie voorzien via banen die in de traditionele Oosterse Geneeskunde ‘meridianen’ worden genoemd. Deze kunnen net als een bloedvat geblokkeerd raken door omstandigheden in de structuur (zoals ongelukken, misstappen of bijvoorbeeld vertillen), psyche/emotie (zoals angst, verdriet, stress of trauma) en biochemie (verkeerde voeding, allergieën of slechte darmfunctie).

Een gezond en harmonisch lichaam kan veel aan. Het heeft energie en de hoognodige weerstand. Als er sprake is van onbalans, bijvoorbeeld door stress, dan moet deze worden hersteld om erger te voorkomen. Voor het opsporen van een onbalans worden spiertesten en testbuisjes gebruikt. Een verandering in spiersterkte van de armspier geeft een indicatie voor een blokkade. Met behulp van supplementen, infoceuticals en Bach Bloesem remedies, wordt de blokkade opgeheven en kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam haar werk weer doen. De klacht kan dan verdwijnen.

De medische wetenschap heeft vaak oplossingen in de vorm van medicijnen of operaties, maar werkt niet aan de achterliggende oorzaak. Kinesiologie wordt ook wel ‘complementaire therapie’ genoemd, omdat ze de reguliere geneeskunde aanvult.

 

Contact
076 - 820 03 45
0164 - 745 071

Vanaf medio oktober 2014 zal er ook in Hoogerheide gestart worden met algemene en specifieke fysiotherapeutische zorg van hoge kwaliteit. Ook hier richten we ons op revalidatie, sportbegeleiding, sportblessure behandeling, arbeidsre-integratie en werkp...

Volgende

Hypnose is een staat van ontspanning, waarbij je het bewuste denken even opzij zet en je gaat werken aan het onderbewuste deel van het brein