Kinesiologie is een methode om met behulp van spiertesten de energiebalans in uw lichaam te analyseren en te herstellen. Een juiste balans biedt een gezonde weerstand van buitenaf. Het lichaam wordt van energie voorzien via banen die in de traditionele Oosterse Geneeskunde ‘meridianen’ worden genoemd. Deze kunnen net als een bloedvat geblokkeerd raken door omstandigheden in de structuur (zoals ongelukken, misstappen of bijvoorbeeld vertillen), psyche/emotie (zoals angst, verdriet, stress of trauma) en biochemie (verkeerde voeding, allergieën of slechte darmfunctie).

Een gezond en harmonisch lichaam kan veel aan. Het heeft energie en de hoognodige weerstand. Als er sprake is van onbalans, bijvoorbeeld door stress, dan moet deze worden hersteld om erger te voorkomen. Voor het opsporen van een onbalans worden spiertesten en testbuisjes gebruikt. Een verandering in spiersterkte van de armspier geeft een indicatie voor een blokkade. Met behulp van supplementen, infoceuticals en Bach Bloesem remedies, wordt de blokkade opgeheven en kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam haar werk weer doen. De klacht kan dan verdwijnen.

De medische wetenschap heeft vaak oplossingen in de vorm van medicijnen of operaties, maar werkt niet aan de achterliggende oorzaak. Kinesiologie wordt ook wel ‘complementaire therapie’ genoemd, omdat ze de reguliere geneeskunde aanvult.

 

Contact
076 - 820 03 45
0164 - 745 071

Een op de drie werknemers die ziek thuis zit, heeft psychische klachten door stress van het werk. Minister Lodwijk Asscher van Sociale Zaken trekt vanaf volgend jaar extra geld uit om werkstress tegen te gaan. ,,Ik ben enorm geschrokken van de...

Volgende

Veel gegeven oefeningen voor schouderklachten en rugklachten staan nu op ons you tube kanaal centrumfit