Werken is een vaste daginvulling voor vele Nederlanders, wat met een deeltijd of voltijds arbeidscontract wordt ingevuld. Na een opleiding zullen vele Nederlanders tot het 67 ste levensjaar aan het werk gaan.

Voor veel mensen betekent dit dat men zal moeten functioneren op een vast ingerichte werkplek. Afhankelijk van het werk wat er verricht wordt is dit een lichamelijke inspanning of juist niet. Daarnaast heeft iedere werkplek te maken met specifieke eisen.

Uit diverse onderzoeken komen een aantal belangrijke wetenswaardigheden voor de werkgever naar voren. Zo ligt het natuurlijk voor de hand dat een vitale medewerker productiever is op de werkvloer en minder verzuimt. In Nederland zijn er ook nog steeds veel werknemers met chronische klachten die toch graag gaan werken, maar extra ondersteuning nodig hebben om het werk goed te blijven uitvoeren.

In 2007 is er bekeken hoeveel mensen zich bij de huisarts hebben gemeld met rug- en nekklachten. Het totaal aantal mensen met gediagnosticeerde nek- en rugklachten waren 1.784.100 (95%-betrouwbaarheidsinterval: 1.539.100 – 2.079.400) in 2007 (jaarprevalentie). Daarna is het niet meer mogelijk om dit te onderzoeken, omdat fysiotherapie direct toegankelijk is geworden. Vandaar dat de huisarts niet alle mensen met rug- en nekklachten op het spreekuur ziet.

 

 

CentrumFIT heeft de expertise in huis om uw bedrijf en uw werknemers in balans te houden. Vraag naar de vele mogelijkheden die passend zijn voor uw organisatie.

Contact
076 - 820 03 45
0164 - 745 071

Een op de drie werknemers die ziek thuis zit, heeft psychische klachten door stress van het werk. Minister Lodwijk Asscher van Sociale Zaken trekt vanaf volgend jaar extra geld uit om werkstress tegen te gaan. ,,Ik ben enorm geschrokken van de...

Volgende

Veel gegeven oefeningen voor schouderklachten en rugklachten staan nu op ons you tube kanaal centrumfit